result pun tak kluar lagi. Bismillahirahmanirrahim.. Akhirnya aku berjaya curi masa untuk menulis tentang cara-cara bagaimana nak apply study di luar negara nih. igat nak buat kat um sbb sy ijazah muda um gak. ok, saya share pengalaman saya kat UPSI sejak September 2012. wow kau jah.. ok kita mulakan dengan 1. Biasiswa Sambung Belajar Bantuan kewangan atau biasiswa yang sesuai untuk anda lepasan SPM 2019. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak?

soalan kan, nampak mudah. Tapi ada juga kawan saya yang masih tak decide lagi nak pergi arah mana Biasiswa Cagamas Berhad adalah antara biasiswa tahun 2019 yang amat komprehensif dan sesuai untuk dimohon bagi sesi pembelajaran 2019. baru habis exam akhir. Kawan-kawan saya ada yang apply sambung master di UPM, UKM dan UM.. dan ada juga yang berfikiran sama seperti saya iaitu hendak terus kerja. Kuliah diadakan di Kampus Utama UKM Bangi & Pusat Kuliah UKM yang terpilih Kuliah hanya diadakan setiap hujung minggu (Sabtu & Ahad)/ (Kota Bharu-Jumaat & Sabtu) Kuliah diadakan hanya 2-4 kali pertemuan sahaja 4 jam

Dah dekat nak hbis 1sem dah ngaji master..kejep je rase…best stdy master, tp kena byk persediaan mental lah..kena rajin baca buku,search internet, baca jurnal dan lain2.. Kalau nak cerita sal smbg master I dah ready sejak mula2 masuk degree dulu lg plan nak smbg master,hajatnya kat luar Negara, tetapi masalah kewangan la yang …

graduate

saya tengah berfilir nak sambung master. Tawaran sambung belajar di Universiti Malaya Maklumat tawatan master / PhD di Universiti Malaya / Information on postgraduate offers at Universiti Malaya. pointer cuma 3.2 je. Ini adalah di antara dokumen yang diperlukan sewaktu membuat permohonan university secara online ( Master taught course ) : Transcript ( bagi budak undergrad final semester, korang kena nego dengan UNI or minta uni korang cepatkan process print transcript etc ). sekarang tengah nak buat proposal sbb nk buat research.